måndag 31 mars 2014

Garmin Edge 810

 
Garmin Edge 810
Nu har jag testat min senaste pryl, en Garmin Edge 810 under några veckor. Mest till/från jobbet och på trainern. Endast en gång på racern utomhus där den gör sig som bäst.

Kortfattat, en helt underbar pryl! Varför har jag inte haft denna tidigare! Skall jag ta de negativa sakerna också måste jag nog nämna GUI't, känns lite gammalt, displayen känns även den lite omodern... men jag accepterar dessa saker i och med att Garmin gör prylar för träning - inte för flärd ;)

Jämfört med min andra GPS, Garmin Forerunner 910XT, är det displayens tydlighet som gör det första positiva intrycket. Det andra är touch-skärmen, enkelheten att välja cykel, träningsform och slå på/av enheter som pulsband, fart/kadensmätare osv osv. Summerat en enhet gjord för cykel.

Just navigeringsfunktionen är lite så där, den är gjord för bilfärd och hur man kör bil, anpassar sig inte till cykling särskilt väl men fyller sitt syfte när man vill ha hjälp med att hitta till en adress eller följa en rutt.

Garmins presentation av Edge 510/810 och LiveTrack-funktionen i enheten;
Jag tyckades få kontakt med en kille som tillverkar Edge-ställ i aluminium. Se filmen hur enheten är gjord;
Resultatet ser du när Edge'n är monterad på styret.
Fästet monterat på styrstammen

Edge'n monterad på fästet framför styret
Åter till Edge'n, se DC Rainmaker's review av enheten, den är så välgjord och komplett att jag inte skall försöka mig på att göra en egen.

Tips!
I samband med att Garmin bytt ut Garmin ANT klienten till Garmin Express så förlorades möjligheten att på ett enkelt sätt ladda upp datat till andra siter så som Strava och Funbeat. Lösningen till detta är en gratistjänst kallad CopyMySports där man helt enkelt anger att man vill synca allt som laddas upp till Garmin Connect vidare till Strava.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar