måndag 15 juni 2015

Vätternrundan 2015 Race Report

D-day
Bilen lastad och klar för avfärd mot Motala
Tomas Sydfors, Tomas Olsson, Nicklas Lindström och jag
Reljers Cycling Team
Väl på plats i Motala var allt ok, lite nervös men ändå helt ok. Nu fanns inget mer att göra. Bara att möta upp alla fantastiska och underbara lagkamrater inom Reiljer Cycling Team. Sedvanlig genomgång och lagfoto var snabbt avklarat, bara att invänta start.
Jag och Petter Mörk invätar start

Att starta mitt på dagen, vilket privilegium, första gången! Me *like*!
Start 12:32
Starten går, laget börjar rulla, jag sitter i andra motorn och skall ”bara” hänga med i tempoökningen. Allt gick bra. MC’n släpper, farten ökar och vi lämnar Motala bakom oss… de öppna fälten visar sig direkt, denna sträcka burkar vanligtvis vara en lättåkt sträcka - men icke i år… kantvind som slet i oss alla. Rätt snabbt hade den skördat sitt första offer… vi tågade på rätt bra bedömde jag, jag var glad varje gång det var dags att lämna förande motorn, det var rätt slitigt. Jag noterade t.ex. att jag fick trycka 400-500 watt för att ta förningarna när det var som värst…
Jag samspråkade en del med Danne (Daniel Godman) om taktik och lite allmänt, märkte ganska tydligt att han ville dra upp tempot och jag höll emot lite med tanken på vinden… men det fungerade bra. Strax efter Gränna fick jag krampkänning i höger skinka/lår… Danne gav mig snabbt en GT-tablett, tack än en gång Danne! Jag fick ta det lite lugnare och försöka dricka lite mer. Värsta backen innan Jönköping passerades nästan utan anmärkning(!) Förra vändan var vi ett gäng som blev avhängda i den backen och gick gå på rött för att komma ikapp igen, denna gång gick det sååå smidigt… Färden ner till Jönköping hade förlöpt utan större problem - jag lever och har krafter kvar!
Jönköping – ”blåshålet”
När vi kommit in i Jönköping och börjat cykla västerut längs vattnet så fick vi cykla i rak motvind, det var dagens första arbetspass. Det var en slitig sträcka, som väntat… backarna efter Jönköping gick helt ok, jag såg till att äta och dricka innan, så jag hade blodsockret påfyllt inför backarna och jag tog dem i min takt och vips så var även de bakom oss. Snart dags för första depåstoppet… det blev lite av en kaos. Motorbyte samtidigt som vi skulle fylla vätska osv blev en sak för mycket. Det blev lite oreda innan vi kom iväg igen, jag hamnade lite olyckligt mellan alla där så jag fick jobba lite extra för att äta det sista och samtidigt få upp farten.
Första depån, hinkarna står pryligt uppställda i nummerordning,
vilken service av serviceteamet!
Cyklingen mellan depå 1 och depå 2 var stundvis rätt jobbig då det blev lite ryckig tidvis men å andra sidan var den riktigt lättsam stundvis också… knepigt. Det var nog vinden. Farten var bra hela sträckan. Strax innan andra depåstoppet så gav jag bort med kvarvarande flaska en till en som behövde den bättre än mig… jag insåg först efteråt att jag hade tomt i den andra flaskan så jag fick köra torrt de kvarvarande 4-5 milen till depån… det gick det också.
Om jag inte hade slut på vätska hade andra depån kunnat passeras utan stopp för min del. Hade inget behov av att stanna men bytte båda flaskorna i vilket fall… det visade sig vara helt onödigt när jag väl kom i mål…
De sista milen var lättsamma… det började mörka och till slut kom det regn... Åh nej, nu vill jag vara i mål tänkte jag, men det vara bara 8-9 mil kvar, det tar inte så lång tid intalade jag mig själv. När det bara var några få mil kvar började jag inse att det skulle gå vägen, vi kommer att klara sub 8, kanske t.o.m. 7:50 lyckades jag räkna ut, skulle vi lyckas hålla 40 i snitt den sista biten så kunde vi t.o.m. klara 7:4x jag började le och släppte tårar i min ”ensamhet”… nu började jag bli lite rädd för krasch… regn, blött, dålig sikt, dålig bromsverkan, trötta cyklister i hög fart på krokiga vägar, ingen bra combo… måtte vi hålla alla på hjulen tänkte jag…
Väl inne i Motala så var det klart, vi kommer klara målet! Många jublade och skrek av glädje! Riktigt härligt!
Vilket mottagande vi fick, applåder och visslingar... härligt!
Väl i mål var det många kramar och grattis… så härligt, jag och många andra gick på moln!
Selfie driekt efter målgång!
7:45

Beviset

Christer Johansson, vilken ledare! Jag har honom att tacka
för mycket för denna framgång! Tack Christer!

Kuriosa
Loppet som Christer så fyndigt kallat ”ett episkt lidande” i en intervju här om veckan… läs mer här på Dagens PS eller Dagens Industri.


Magnus "Maggy" Bäckstedt i egen hög person, vilken ära att
cyklat runt sjön med honom på min bästa runda runt sjön.

Fredrik "Freddy" Johansson vilken cyklist, härlig och
stabil som få, en ynnest att få cykla med honom
på denna runda, tack Freddy. Han erbjöd sig att
"hjälpa till" om vi skall cykla runt på sub 7 nästa år...
...kan man tacka nej?


Teknisk fakta om rundan

Summering

Fullföljande:19329
Medeltid:12:02:10
Ej fullföljande:614 (3%)
Ej startande:3343 (14%)
  

Min placering i förhållande till alla som deltog i årets Vätternrundan.
Vätternrundan 2015 Tomas Hermansson

Totaltid:07:45:00
Pos:237
Pos Medevi:233
Pos Aspa:284
Pos Hjo:307
Pos Bankeryd:427
Pos Gyllene Uttern:270
Mål:20:18:00
Medevi:19:44:00
Aspa:18:53:00
Hjo:17:05:00
Bankeryd:15:44:00
Gyllene Uttern:14:31:00
Start:12:32:00
Medelhastighet:38.7 km/h

Fakta från: http://resultatjakt.se/events/vatternrundan_2015/27646/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar