lördag 21 juli 2012

Träningspass men mersmak

Efter några löp träningspass så har jag haft känningar i mina leder, speciellt i knäna. Jag har antagit att detta beror på för lite löpträning, så jag har vilat med löpningen (cyklat några kortare rundor i stället) tills det känns bra och sedan tagit en runda igen. Detta har upprepats några gånger men idag!

Intervallpass

Dagens intervallträning kändes mycket bra, jag gav mig ut på en intervallträning enligt Running Swedens träningschema;

Workout: 3km warm up – then 3 x (2 x 1km at (C
pace) with 60s rest, then 2 x 400m at (D pace) with
400m jog rest – 3km warm down


C pace  - 4:50 - 5:00
D pace - 4:30 - 4:40


Intervalltempo

Tempot i intervallerna kändes inte avskräckande, ca 5 minuters fart... det är min "normala" fart... vilken fart skall jag då ha i vilo-passen? Väl i gång så bestämde jag mig för att ta intervallerna i terräng för att få lite mer motstånd, jag tänkte passa på att testa lite nya vägar i skogen. Sagt och gjort, jag tog en tur till Hellas och där tog jag en slinga som jag tror är ca 5 km. Intervallerna löpte på riktigt bra, när det gick uppför hade jag svårt att hålla under 5 min men på platten sprang jag för fort hela tiden. Denna slinga innehåll flera riktigt branta backar, bl.a hellas-backen, se mer om den på Strava.

Dagens vändaLidingöloppet 2011Jämför man dagens runda med Lidingöloppet så inser man att jag tog nästan 70% av Lidingöloppets höjdmeter idag.

Rundan avslutades med en Gainomax Recovery.

Summering

Det blev totalt lite drygt 15 km, halva Lidingöloppet, och med en genomsnittlig fart om 5:18. Terrängen på denna slinga är tuffare än på Lidingöloppet. Än är det flera veckor kvar, om jag kan dryga ut mina långrundor till ca 20 km eller längre och bibehåller tempot känns det som jag har en rimlig chans att springa Lidingöloppet på 5:30 eller bättre.

1 kommentar:

  1. Bra fart! Du kör längre pass än jag vågar mig på ännu.
    Du kommer att klara 2:45 galant tror jag.

    SvaraRadera