söndag 8 juli 2012

Vansbrosimningen 2012, nytt pers!

Silvermedalj (fjärde gången)

Under timmen

I år lyckades jag ta mig i mål under timmen, officiella tiden blev 59 minuter 19,5 sekunder. Det motsvarar placering 1484.

Inför start

Dagen började, som vanligt, men en rågad portion havregrynsgröt med lingonsylt och ett glas apelsinjuice. Ca 30 minuter innan starten stoppade jag i mig en Gainomax Energy Bar.

Starten och Vanån

Ny startprocedur i år, betydligt enklare och lugnare start. Man registrerade helt enkelt sitt chip och sedan var det bara att gå ner i vattnet och simma iväg, ingen större trängsel vilket var en klar förbättring mot tidigare år.


Första hundra metrarna gick snabbt, lite för fort för mig, jag hängde på ett par tjejer som tog täten i vår startgrupp, jag lyckades hänga med dem en stund... men sedan fick besvär med kallt/ont huvud, jag gick över till bröstsim och lyckades nästan hålla jämn fart med tjejerna (som crawlade). Fram till strax innan 1500 meter så kunde jag hålla min egen fart, sedan kom jag i kapp startgruppen innan. Det blev många omkörningar och trängsel fram till svängen vid 2000 meter. I ekan vid svängen höll en gubbe upp en klocka som visade 12:00, jag tänkte hmm, nu är det kört, jag fixar inte en timme.. den tyngsta biten är kvar, jag fixar inte 20 minuter... jag startade 11:24... tanke fel så här i efterhand... man är inte så smart när man tar ut sig...

Vansbrosimningen, översiktskarta

Västerdalälven


Efter svängen/vändningen upp i Västerdalälven var trängseln som vanligt, armbågar, ben, ständiga omkörningar, phu! det är här simningen börjar. Motström och massor med simmare att simma om, många gånger kände jag mig trängd och instängd av en grupp från tidigare startled. Varför har de inte seedning i Vansbrosimningen? Det undrar jag varje gång?När jag började närma mig målet såg jag en klocka som visade 12:21:xx... wow, jag kan klara en timme tänkte jag, nu gäller det att ligga i... jag kämpade på och fixade loppet på 59 minuter, nytt personbästa!
Lycklig Tomas, nytt personligt fixat!


3 kommentarer:

 1. Du måste legat precis innan mig då. För jag starta också 11.24 för antar att du också starta då och inte 12.24 som du skrivit? Din sluttid verkar säga att du starta 11.24 iaf..:)

  Dock fick jag en tid på 1:00:25 så jag var minuten efter dig..

  Härligt med nytt PB, GRATTIS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anki, tack för rättningen, 11:24! Uppdaterat! Skoj att höra att jag hade Gainomax-vänner i startgruppen ;)

   Radera