söndag 2 september 2012

VaxholmsrundaGänget på bilfärjan mellan Rindö och Vaxholm.
Från vänster; Tomas H, Tomas S, Johan, Peter, Bengt
Fotograf: Håkan S

Fikarunda

En upptäcktsresa på flera sätt. Vissa hade inte cyklat racer tidigare, andra inte längre än ett par mil och med denna bakgrund samlas vi en tidig söndagsmorgon för att cykla drygt 10 mil tillsammans.

Söndag kl 07:45

En tidig söndagmorgon träffades de flesta av oss i Enskede för att påbörja denna tur. Peter anslöt i Nacka.

Punktering

I utförslöpan på Hammabyfabriksväg drabbades vi av vårt första haveri, Håkan fick punktering på bakhjulet men det fixade han snabbt.

Bultbrott

Strax efter Boo så drabbades vi av vårt andra haveri, denna gång ett betydligt ovanligare haveri, nämligen en bult som gick av. Bulten som håller fast sadeln gick av för Patrick... han fick avbryta rundan redan här, trist!

Skärgårdsvägen/Värmdövägen

Strax efter Gustavsberg började de riktigt fina cykelvägarna, vi trampade på och några fick ta fram ett tjocka pannben lite extra. Här såg bl.a. två cykelgrupper från hovfet!

Rindö

Bilfärjan tog oss över till Rindö, väl på Ringö utlystes race över ön. En av anledningarna till racet var att man måste cykla med en snitthastighet av 30+ km/h för att hinna med nästa färja, annars måste man vänta in nästa... Vi var eniga om att det var fler höjdmeter uppför än nedför på vägen över ön, trotts att vi var vid vattnet vid båda sidorna ;) I väntat på färjan mot Vaxholm fick vi testa Gainomax Energy Bar.

Vaxholm och kastellet sett från ovan

Vaxholm

Fika! Vi stannade på ett café Vaxholm och intog en enklare fika och snackade lite. Skönt!

Bogesundslandet

Fina vägar på Bogesundslandet
En mycket fick cykelsträcka med en lite mindre slingrande väg genom fin natur, låter som en perfekt cykelväg! Det tycker tydligen MC-åkare också, de körde som riktiga svin, de trodde uppenbarligen att detta var en enkelriktad racingbana. Här gäller det verkligen att hålla sig i väggrenen, mötande motorcyklar på fel sida vägen var inget ovanligt... phu!


Täby - Danderyd - Stockholm

Resterande sträcka genom Täby, Danderyd och genom city var den minst spännande delen av denna tur, men Tomas S hade både karta och benen med sig så han gjorde ett strålande jobb med att leda gänget genom bebyggelsen!

Summering

Turen blev lite över 100 km och vi cyklade runt på totalt 6 timmar, varav 4h 45min var själva cyklandet, resten ägnade vi åt haverier och fika.

En lyckad tur på flera sätt. Några av oss fick jobba lite extra och fick en rejäl träningsrunda, några andra fick vad som brukas kallas för rullpass, längre lågintensiv träning vilket är något man ofta glömmer av när man tränar men som ofta alltid rekommenderas här och där, längre lågintensiva pass.

Rundan avslutades med Gainomax Recovery Long Distance.

Fakta om turen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar