onsdag 7 augusti 2013

Ride of Hope, dag 5, Örebro - Lindköping

Etapp 5
Idag cyklade jag med Jockes (Joachim Englesson) snabbgrupp. Dagen till ära var den förstärkta med några dagsåkare. Vi var ca 20 personer som gav oss av från Örebro mot Linköping via Motala.

Väderprognosen sa sydostlig till sydvästlig vind - kantvind de första tio milen mot Motala med andra ord, vissa tog på sig tightakläder (som inte tar lika mycket vind), andra bytt till bergshjul (som inte har hög fälgprofil och därmed inte är lika vindkänsliga)...

Väl iväg på vår 160 km långa etapp så fick vi inga större känningar av vinden alls, vi fick däremot en underbart trevlig väg ner till Motala, vissa sträcka var vykortsmotiv, smala, slingrande svagt kupperade vägar genom ett fint skogsladskap... helt underbar cykling!

När vi väl närmade oss Motala blev det déjá vu big time, vi kom nämligen in på slutet av Vätternrundan, denna gång med endast 10 mil i benen och fint väder, härlig känsla, vi fick upp bra fart och allt var bara perfekt!

Efter Motala hände något med gruppen, det måste ha lagat något i maten i depån eller så boostade vinden vårt självförtroende, vi växlade upp tempot rejälv, vi snittade över 45 km/h långa sträckor! 


Målet i Linköping.

TV4 inslag, spola fram till ca 2 min.
http://www.tv4play.se/program/nyheterna-skaraborg?video_id=2413787

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar